permacultuur

Een van de uitdagingen voor de toekomst ligt in onze voedselvoorziening. Reguliere vormen van landbouw kosten veel (fossiele) energie voor de productie van kunstmest en de mechanisatie die nodig is op grootschalige monoculturen. De gangbare landbouw brengt een grote druk op de omgeving met zich mee, vervuiling van het grondwater is in veel delen van Nederland al een groot probleem. Het uitspoelen van schadelijke bestrijdingsmiddelen en kunstmest beschadigd de ecosystemen die de aarde voor ons leefbaar maken. Bovendien draagt de gangbare landbouw enorm bij aan haar eigen grote uitdaging in de 21e eeuw: de gevolgen van klimaatverandering.

Op onze tuinderij willen we de alternatieven voor conventionele landbouw onderzoeken door het opzetten van een zowel economisch als ecologische rendabel systeem met de uitgangspunten van permacultuur als basis: zorg voor de aarde, zorg voor de mens, delen in de overvloed.

De toepassing van Permacultuur op grotere schaal, om voor de markt te produceren is vooral in Nederland en Belgie nog maar amper verkend. De methodes die werken in het ene klimaat werken niet per se in het andere, wij willen actief bijdragen aan de ontwikkeling van permacultuur productie methoden en zullen dus een onderzoeks en educatie functie krijgen.

Naast deelname aan internationale data research en experimenten geven we cursussen, en bieden we in de toekomst stageplekken aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s