Over

Tuinderij de Voedselketen

Wie
De voedselketen wordt opgezet en gedraaid door Alex en Linder, die zich hier verder voorstellen.

Wat
De voedselketen is een CSA tuinderij. Wat CSA’s zijn lees je hier, en hoe ook jij een wekelijks groentepakket van de tuinderij ontvangt lees je hier.

Waar
De voedselketen ligt bij Sint-Oedenrode vlak boven Eindhoven. Het adres en andere contactgegevens vind je hier. Of je in het afzetgebied van de voedselketen woont hier.

Wanneer
De voedselketen start pas in 2016 als CSA, voor die tijd gaan we al wel proef en promo pakketten telen, geïnteresseerd klik dan hier. Onze globale planning en agenda vind je hier.

Waarom
Omdat wij bevlogen zijn over een mooiere wereld, en denken dat veel problemen in de wereld zijn aan te pakken in de land en tuinbouw. Hier verschijnt binnenkort een gepassioneerd stuk over sociaal maatschappelijke en milieuproblematiek in de land en tuinbouw.

Hoe
De voedselketen wordt helemaal opgezet volgens de principes van permacultuur. Permacultuur is een op ethiek gebaseerd ontwerpsysteem dat inzicht in ecosystemen combineert met traditionele tuinbouwkennis en een op wetenschap gebaseerde methodiek.

De permacultuur is sterk geworteld in een ethische visie op een ecologische en eerlijke wereld. Lees meer over permacultuur hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s